• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  BODRUM ŞİFA SANATLARI ATÖLYESİ
Reiki İlahi Aydınlanma
Çok değerli üstadımız İsmail Bülbül'ün Reiki ile ilgili bilgi karışıklıklarına, yanlış ve az bilinenlere son verecek, sorularınızı aydınlatacak bu donanımlı kitabı bir ve bütüne hayırlı, uğurlu olsun...

Reiki ile tanışmaya niyetlenenler, yeni başlayanlar ve ileri aşamalardaki tüm öğrenci ve eğitmenler için referans niteliğindeki bu eserin, başucu kaynağınız olması ve en yüksek faydayı sağlamanız dileğiyle... 


Alan Tutmak

Bu sayıda spiritüel ve enerji şifa çalışmalarında sıklıkla duymuş olabileceğiniz alan tutmanın farklı hallerinden, önem ve yollarından bahsetmek istiyorum.


Alan tutmayı; en basit biçimiyle alan açmak, alanı doldurmak olarak düşünebilir, öncelikle izin vermek, genişlemek, merkezlenmek ve o şeyle kalabilmek gibi niteliklerle bağlantılı ele alabiliriz. Bu haliyle alan tutabilmek şifa ve iyileşmenin de en önemli unsurlarından biri. Kendi için samimiyetle alan tutulmayan biri karşı tarafa güvenip kendini açıp, bırakamaz, bir takım kalkanlar olur, oysa ki iyi bir alan tutucu olmanızın kişideki perdeleri, blokajları çoğu zaman başka şeye gerek kalmadan bile kaldırabilir. Alan tutma zihinsel, duygusal, ruhsal zeka, iletişim becerileriniz, kişisel ve ruhsal gelişim alanlarınızı içine alan bir kütüphane gibidir. Temel eksen aynı olsa da alan tutmanın pek çok farklı türü var.


İlki; ihtiyacı olanı yargısızca, yani kutbiyetlerden, kendi kalıp, şablon ve etiketlerimden ari gözetebilmek. Bu hepimiz için fakat özellikle her türden şifa kanalı için önemli bir husus. Her zaman bunu gözetemeyebiliriz, gerek de olmayabilir fakat şifalarda bu aksı kaybettiğinizde hizalanabilmek değerlidir, çünkü karşınızdakinin aurası sizden etkilenir.  Temelde istenilen şey bir çözüm, arayış vs. değil bazen sadece görülmek, duyulmak, ifade edilmek oluyor. Neye ihtiyacın var yalnız kalmaya mı, birlikte sessizce oturmaya mı, yoksa beraber bir şeyler yapmaya mı, ne hissediyorsun, ne istersin? Buradayım demek iyi bir alan tutma. Alan tutmak demek, yüzeyi değil, derini anlamak için bakmak, alıcı olmak ve kendini çekmek demek ve bu kendini vermek olup haliyle en iyi sağaltıcıdır. Bunu en zor en yakınlarımız için yapabiliyoruz, çünkü orada sempati, özdeşleşme ve şablonlarımız çok fazla, derin ve yoğun oluyor. İşte bu nedenle mesafe yakınlaştıkça alan tutmak zorlayabiliyor. İşte bu nedenle ne kadar az şey bilir ve uzak olursak bazen o kadar iyi alan tutabiliyoruz. Gündelik hayattaysa ne kadar iyi alan tutuyorsak o kadar sağlıklı iletişimler kurabiliyoruz. Ebeveyn, partner, arkadaş, iş ve kendinizle olan ilişkinizi alan tutma perspektifinden değerlendirmemiz oldukça önemli.


Bir diğer alan tutmayı, şifa öncesi ve sonrası kendimiz ve alanla ilgi yaptığımız hazırlıklar olarak ele alabiliriz. Kendimizi ve o alanı ihtiyaçları hazırlamak, açmak, temizleyip, dengelemek, bir takım ritüel ve seremoniler, koruma, niyet, bağ kesme gibi işlemler buraya dahildir. Alan tutmanın bu hali, şifa, karşınızdaki kişi ve sizin esenliğiniz için önemlidir, bir saygı, sevgi, önem göstergesi olmanın dışında şifanın frekansı, nitelik ve kalitesini de etkiler.


Son belki de en değerli alan tutma şekli; zorlandığımız durumlarda başkası ya da kendimiz için alan tutabilmek. Ağır düşünce, duygu ve deneyimlerde ya da yüklü çalışmalarda somatiğe başvurmak bunlardan en önemlisi.


Hepimiz yaşamda öyle ya da böyle bilinçli ya da bilinçsiz bir alan tutarız yaşam da bizim için alan tutar, bunun en güzel yolu bu dünyaya verebileceğiniz hediyenizle ve onu besleyerek alan tutmaktır. Alan tutmak öğrenilebilen ve gelişen bir nitelik, çocukken alan tutulmasıyla ilgili pek çok yaramız var ve fakat bu içsel çocuğunuza ve başkalarına alan tutmaktan dilerim ki sizi alıkoymaz. Kendinize alan tutmayı öğrendikçe başkalarına da daha rahat alan tutarsınız ve başkalarıyla alan tutma deneyiminiz arttıkça kendinize çok daha rahat alan tutarsınız akış çift yönlüdür.


Alan tutmada gelişmek için bazı pratiklerdan bahsetmek istiyorum, bunları ne kadar sık günlük hayatınız ve çalışmalarınızda deneyimlerseniz zamanla o kadar iyi bir alan tutucu olursunuz.




1. Düzenli Meditasyon:

Beden, zihin, duygu ve astralle özdeşleşmeden sadece izin verip, izlemeyi öğrendiğinizden alan tutma becerinizi de arttıran muhteşem pratiklerden

2. Kalp Açma Pratiği:

Herkese ya da çok az kişiye değil, kendinize bile ifade etmediğiniz bir şeyi karşınızdakine  anlatmak ve karşınızdakinin de sizi herhangi bir pozitif negatif salınım olmadan dinlemesi, sonra bunu karşınızdaki için yapmanızdır. Başlangıçta görece az tanıştıklarınızla yapmanız tavsiye edilir.

3. Şefkat Pratiği:

Çalışmalarınızda sevdiğiniz insanlar ve kendiniz dışında tüm varlıklar özellikle negatif atfettikleriniz dahil iyi niyetli dileklerde bulunmayı, çalışma frekansını ihtiyacı olanlara hediye etmeyi, içinize çektiğiniz yüksek frekansı (Bu yüksek frekanslı bir duygu, resim ya da renk olabilir mesela) en uzağa ve direnç gösterdiğinize ulaşır şekilde genişletmeyi içerir.

4. Kendime alan tutma örüntülerim neler?

Bunu gün içinde yapılan sürekli bir aktif meditasyon haline getirebilirseniz çok iyi olur. Kendime nasıl ve ne kadar alan tutuyorum ya da nasıl, nerede, neden tutamıyorum bunları farketmek… Mesela ihtiyaçlarımı gözetmediğimde yavaşlamayı hatırlamak, benliklerimi vs. yargıladığımda durmak, kendimi dövdüğümde sarılmak gibi vs. Dilerseniz bunları gözden geçirip yazarak bir çalışma başlatabilirsiniz bu bölüm için.

5. Somatik Egzersiz:

Zor, ağır, tetikleyici deneyimler, ortamlar, kişilerleyken ya da negatif düşünce, duygu, travma, bilinçaltı çalışmaları içindeyken o yük önce bedende hissedilir bu olduğunda beden kasılır alan tutmak olana alan açıp orada daha rahat durabilmeyi ve yükün kayıtlı olduğu bedenden de boşaltımını sağlar.


Bunun en kolay yolu, bedensel hareketi engellememek (ağlama, titreme vs.) ve fakat beden farkındalığı ile sıkışmış noktalara enerji aktarmak ya da genişletmektir. Bunun için doğru nefes almaya dönmek, vagusu aktive edici pratikler, enerji tıbbi pratikleri, 5 duyudan birini kullanarak ana dönmek, sevdiğiniz bir şeye ya da sakinleştirici birine bakmak, gergin olan yerlerinizi (çene, bel, karın, gözler, eller, boyun, bacaklar, kalça, omuzlar ) tarayıp rahatlatmak, kendinize dokunmak, o an bedeninizde görece daha rahat, geniş bir yeri bulup mesela ayak tabanlarıyla yeri hissetmek) dikkati oraya vermek olabilir.

Bizim için alan tutabilen ve alan tutabildiğimiz çokça fırsatın olduğu pamuk gibi şifalı bir kış diliyorum hepimize.


Ahu BİRLİK

www.varolus.com


Yorumlar - Yorum Yaz